سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وبلاگ
با سلام خدمت تمامی کاربران عزیز، شما می توانید اخبار، نظرات، انتقادات، و حتی عکس های خبری خود را بوسیله پست الکترونیک (almas_kavir92@yahoo.com) با ما در میان بگذارید. با تشکر
آرشیو وبلاگ
آرشیو وبلاگ
لینک دوستان
آمار وبلاگ
    بازدید امروز: 84 بازدید
    بازدید دیروز: 1288 بازدید
    بازدید کل: 415359 بازدید
یکشنبه 92/6/3
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): گرچه کلمه «فیسبوک» با «فیلترینگ» در فضای مجازی کشور طی چند سال اخیر همراه شده است اما گرایش روزافزون کاربران مجازی به این صفحه اجتماعی کم کم به حیطه سیاست نیز کشیده شد و پای سیاستمداران نیز به فیسبوک باز شده است.

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)، انتخابات سال 88 برای بسیاری از جوانان و رای اولی های آن انتخابات با جستجوی خبر و بیان عقاید و نظرات پیرامون انتخابات در فضای فیسبوک همراه بود، امری که کم کم کاندیداها، ستادها و حامیان آنها را نیز به این فکر انداخت که از فرصت بالای شکل گرفته در فضای مجازی به نفع خود بهره گیرند؛ برخی بیشتر و برخی کمتر، برخی خود صفحه ایجاد کردند و برخی حامیان و ستادهایشان.

 

 

 




گذشته 4 سال بعد از آن انتخابات اما رونق فیسبوک در ایران را نه تنها کم که روز به روز بیشتر کرد و حال و هوای انتخابات سال 92 نیز با این فضای مجازی دوست داشتنی برای جوانان همراه شد، چه آنکه برای بسیاری همین صفحه مجازی فیلتر شده در ارائه اخبار موثق تر بود تا رسانه های خبری داخلی؛ و فیلتر بودن باز هم معیاری برای همین موثق بودن!

اما در همان روزهایی که کاندیداهای انتخاباتی هر روز از ایده‌های خود می‌گفتند و وعده پشت وعده می‌دادند، حسن روحانی که در آن روزها هنوز عنوان «کاندیدای» ریاست جمهوری را یدک می‌کشد به انتقاد از وضعیت حاکم بر فضای مجازی پرداخت و حتی شرایط فعلی اینترنت را در شان مردم نمی‌دانست. گرچه او اشاره صریحی به برداشته شدن فیلترها نداشت اما تاکیدات مکرر رییس جمهور منتخب این روزها، بر باز شدن فضا و اعتماد بیشتر به مردم باز هم این بارقه امید را زنده کرده است. اظهاراتی که بی شک مخاطبان اصلی آن جوانان، دانشجویان و قشر نخبه کشور بود. شاید از همین روست که در روزهای بعد از 24 خرداد  زمزمه های کاهش فیلترینگ در فضای مجازی کشور و در راس آن رفع فیلتر از فیسبوک در بین همان مخاطبان وعده‌ها بلند شده است، وعده‌ای که پیش از روحانی نیز و در دوره احمدی نژاد از سوی دبیر شورای عالی فضای مجازی داده شد و او وعده کاهش فیلترینگ را داد اما در واقعیت این امر تاکنون محقق نگردیده است.

برخی فعالان فضای مجازی نیز در اولین اقدام با انتشار نامه‌ای خطاب به او خواسته‌های خود در زمینه اینترنت و کاهش فیلترینگ را مطرح کرده و در فیس‌بوک هم صفحه‌ای با عنوان «کمپین درخواست از روحانی برای رفع فیلتر فیس‌بوک» آغاز به کار کرده و در قالب آن حامیان این صفحه خواهان لغو فیلترینگ فیس‌بوک در ایران شده‌اند.

سیاسیون از شبکه اجتماعی غافل نماندند
حضور سیاسیون در فضای مجازی خصوصا فیسبوک، توییتر و ... گرچه در انتخابات پیشین آغاز شد اما در این انتخابات اوج گرفت و در همان زمان که مجوز قانونی برای تبلیغات فراهم نبود بسیاری از هواداران کاندیداها در قالب ایجاد کمپین ها و صفحاتی به تبلیغ کاندیدای خود می پرداختند و حال در روزهای بعد از انتخابات نیز همچون گذشته پررونق است. هم اکنون فرزندان و دیگر اعضای خانواده‌ی بسیاری از مقامات کشوری و نیز برخی از مسولان رده پایین تر و همچنین بسیاری از فعالان سیاسی و تقریبا اکثریت فعالان مطبوعاتی و همچنین بسیاری از چهره های شناخته شده‌ی دیگر حوزه ها، صفحاتی به نام خود در فیسبوک دارند که هر از گاهی برخی از آنها در رسانه‌ها هم بازتاب پیدا می‌کند.
چه آنکه گویی با افزایش ضریب نفوذ فیس‌بوک در جامعه، سیاسیون و دولتمردان دولت فعلی هم یکی یکی به این شبکه اجتماعی ورود پیدا می‌کنند.



ارسال توسط almasshargh نظر بدهید
عناوین آخرین مطالب ارسالی
صفحات دیگر