وی با بیان اینکه در این دو سه هفته تغییر بسیار مهمی در فضای عمومی دنیا رخ داد، اضافه کرد:وهمی از خطر ایران ایجاد شده بود که در این مدت فروپاشید. چرا که 75 درصد مردم آمریکا در نظرسنجیای اعلام کردند که بهترین راه برخورد با ایران، مذاکره است. اما همین مردم تا چند ماه پیش 49 درصدشان معتقد بودند که تنها راه برخورد با ایران، راه حل نظامی است. این به دلیل تصویر غلطی بود که از ایران ارائه شده بود.
بنا به گزارش خبرآنلاین، به گفته وی بان کی مون هم در دیداری که با او داشته گفته است که یکی از دستاوردهای این دوره اجلاس سازمان ملل حضور ظریف و مذاکراتش بوده است. او از ترافیک درخواست ملاقات با خودش و روحانی خبر داد و گفت: در چند روز آخر من با چند تن از مقامات در یک جلسه دیدار می کردم. آنها می خواستند مواضع ایران را بشنوند و من آنقدر در این دیدارها حرف زدم که هنوز صدایم گرفته است!
ظریف از هزینههای چند صد میلیون دلاری اسرائیل برای تصویر سازی علیه ایران سخن گفت که با دیپلماسی تیم ایرانی نقش برآب شد و اجازه داده نشد که رژیم صهیونیستی با مظلوم نمایی، دیگر کشورها را به خروج از سالن اجلاس هنگام سخنرانی رئیس جمهور ترغیب کند.
وی تاکید کرد که این دوره از اجلاس سازمان ملل برای ایران بسیار خوب و برای اسرائیل بسیار بد بود. حتی رسانههای آمریکایی و اسرائیلی هم به نتانیاهو هشدار دادند که این راهکارهای نخ نما شده، دیگر فایدهای ندارد.
وزیر خارجه تاکید کرد: مبانی قدرت در توپ و تفنگ نیست،در دیپلماسی موفق است که پس از مذاکرات همه از آن راضی باشند.
ظریف گفت: امیدوارم روزی مذاکراتم در اجلاس 1+5 را منتشر کنم تا همه بدانند چه گفتهایم که همه پس از آن گفتند موضع ایران خوب بوده است. من راجع به حقوق ملت معامله نکردم و گفتم که قطعنامههای علیه ایران را غیر قانونی می دانم اما برای اینکه نشان بدهیم که به دنبال سلاح هستهای نیستیم، حاضریم اعتماد شما را جلب کنیم. اما با تهدید مردم ایران نمی توانید به هدف خود دست یابید. ما می خواهیم به دنیا نشان دهیم که امنیتمان را از حضور مردم و سیاست مستقلمان می گیریم نه از سلاح هستهای. برای این کار نیازی به امتیاز دادن نیست بلکه فقط باید بهانه ها را از بدخواهان گرفت.
وی در پاسخ به سوالی که جویای محور مذاکرات ایران با 1+5 بود، گفت: مرسوم نیست که محتوای این مذاکرات اعلام شود. من تنها بخشی از سخنان خودم را می توانم مطرح کنم. من در آن جلسه گفتم که آنها هم باید اعتماد مردم ایران را جلب کنند. همانطور که مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تاکید دارند. وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، آلمان، روسیه و فرانسه حق ایران را در مورد غنی سازی هستهای به رسمیت شناختند. فضا بسیار مناسب بود. اما متاسفیم که با یک فشار از رژیم صهیونیستی ما تغییراتی را مشاهده می کنیم.
به گفته وزیر خارجه، ما آماده ایم که با چشم باز و با اصرار به حقوق هسته ای ملت ایران همانطور که رهبر انقلاب گفتند وارد مذاکره شویم. ما از مذاکره نمیهراسیم و تلاشمان این است که به اهدافمان برسیم.
ظریف در پاسخ به سوالی که به مذاکرات دو جانبه اش با جان کری اشاره داشت، گفت: این اولین مذاکره ایران با آمریکا در حاشیه اجلاس 1+5 نیست. آقای جلیلی هم با برنز رئیس هیات آمریکایی مذاکره داشتند. تفاوت این مذاکره با قبل این بود که رئیس هیات مذاکره کننده ایران و آمریکا، وزرای خارجه بودند.
وی با بیان اینکه وزرای خارجه دیگر کشورها را قبلا دیده بوده، ادامه داد: تنها رئیس هیات آمریکایی را ندیده بودم که او درخواست مذاکره کرد. این مذاکره در اتاقی در حاشیه محل اجلاس سازمان ملل برگزار شد که مخصوص مذاکرات غیررسمی است و در نزدیکی شورای امنیت قرار داشت.
به گفته وی اولین صحبت او و کری درباره ایجاد بیاعتمادی میان دو کشور است که پس از انقلاب بوجود آمده است و مردم ایران نسبت به آمریکا بی اعتماد هستند. دیگر مطالب هم در جلسه عمومی 1+5 مطرح شده بود.صحبت هایمان آنقدر طول نکشید که به مذاکره برسد بلکه همانطور که اوباما در تلفنش به آقای روحانی گفت مطرح شد که آمریکا متعهد است که به گفته هایش عمل کند و میخواهند که در مدت کوتاهی به نتیجه برسند
منبع:نامه نیوز