سفارش تبلیغ
صبا ویژن
درباره وبلاگ
با سلام خدمت تمامی کاربران عزیز، شما می توانید اخبار، نظرات، انتقادات، و حتی عکس های خبری خود را بوسیله پست الکترونیک (almas_kavir92@yahoo.com) با ما در میان بگذارید. با تشکر
آرشیو وبلاگ
آرشیو وبلاگ
لینک دوستان
آمار وبلاگ
    بازدید امروز: 1060 بازدید
    بازدید دیروز: 11 بازدید
    بازدید کل: 415047 بازدید
چهارشنبه 92/7/10
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): مدیرعامل سابق شرکت نفت فلات قاره ایران در پیامی خطاب به کارکنان این شرکت، ضمن قدردانی از تلاش های بی وقفه آنان، به تشریح عملکرد هشت ساله خود در نفت فلات قاره ایران پرداخت.   





به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)،محمود زیرکچیان زاده؛ مدیرعامل سابق شرکت نفت فلات قاره ایران که از سال 84 تاکنون در این سمت مشغول کار بود، در روزهای اخیر به دلیل اختلاف نظر با بیژن زنگنه وزیر نفت، از کار برکنار شد. در همین راستا وی در پیامی خطاب به کارکنان فلات قاره، از تلاش های بی وقفه آنان قدردانی کرده و اظهار داشته است: با ارتقاء سطح کارگروهی و حرفه‌ای، سازگاری با یکدیگر، خرد و تدبیر جمعی و افزایش سطح آستانه تحمل شنیدن و پذیرش نقطه نظرات یکدیگر، منابع حداکثری را به ملت ایران تقدیم نمایید.
وی همچنین در این پیام، به تشریح عملکرد شرکت نفت فلات قاره ایران در هشت سال اخیر پرداخته است که در این پیام، ابعاد مختلف عملکرد در شرکت نفت فلات قاره ایران اعم از تولید، قرارداد، اکتشاف، مناطق عملیاتی، امور مالی، منابع انسانی، تکنولوژی، HSE، پشتیبانی و تدارکات و روابط عمومی تشریح شده است.
در پیام زیرکچیان زاده در خصوص عملکرد تولیدی نفت فلات قاره آمده است: "در بعد تولید در اولین فرصت معضل و بحران وجود حدود 15 میلیون بشکه نفت سروش و نوروز روی آب به دلیل آب و نمک بالا ناشی از اجرای طرح، در سال 85 حل شد. در سال 86 با متوسط تولید روزانه 724 هزار بشکه نفت در روز، رکورد 50 ساله تولید در این شرکت شکست. همچنین ظرفیت تولید سه برابری از میدان مشترک هنگام ایجاد شد و حرکت جدی به سوی تولید بیش از چهار برابری آن در این فصل سال، به گونه‌ای رقم خورد که همسایه خوب ما عمان، امروز خواستار همکاری و دریافت نفت هنگام گردیده است."
 
تولید 40 درصد از نفت صادراتی کشور/ تولید پنتان برای نخستین بار در سطح ملی
در بخش دیگری از این پیام اشاره شده است: "هم‌اکنون به دلیل داشتن 6 نوع نفت صادراتی (‌از هشت نوع نفت صادراتی کشور‌) و اقدامات صورت گرفته، حدود 40 درصد نفت صادراتی کشور را تولید می ‌نماییم. با اجرای طرح NGL سیری و راه‌اندازی آن در سال 91 برای اولین بار در سطح ملی، پنتان تولید و برای اولین بار در فلات قاره محصولات کامل گازی تولید و صادر گردید.
همچنین افزایش دو برابری میزان تزریق آب نسبت به سال 83 و افزایش آن به میزان حدود 2.5 برابری در این فصل سال، تکمیل و راه‌اندازی سکوی فرازآوری با گاز میدان مشترک سلمان با ظرفیت 60 میلیون فوت مکعب در روز، تبدیل 32 حلقه چاه های میدان بلال و میادین سیری با استفاده از پمپ‌های درون چاهی (ESP) به عنوان عامل مهم در تولید صیانتی و افزایش بازیافت و تولید، اجرا و راه‌اندازی اولین ترمینال صادرات محصولات گازی در سیری، ساخت و نصب و تکمیل پیشرفته‌ترین ترمینال صادراتی نفت در دریا (FSU) با سیستم اندازه‌گیری ULTRASONIC به نام خلیج فارس در بهرگان، ارسال گاز به جزایر کیش و قشم، افزایش 4.6 برابری متراژ حفاری در سال 91 (87.2 هزار متر‌) نسبت به سال 84 (19 هزار متر)، تدوین برنامه افزایش ذخیره‌سازی به میزان هشت میلیون بشکه به ذخایر نفت خام و تکمیل و راه‌اندازی حدود 6 میلیون بشکه در این دوره، استفاده از تکنولوژی ‌ها و روش های جدید مطالعات مهندسی مخازن، لرزه‌نگاری، حفاری، تکمیل چاه، عملیات، بازرسی‌های فنی و... از دستاوردهای این دوران است.
بروزسازی، ایمن‌سازی و تعمیرات تاسیسات بالاخص تعمیرات زیرآب با ابتکار عمل های بی‌بدیل در سطح ملی به همراه طراحی، نصب و راه‌اندازی حدود 900 کیلومتر کابل فیبر نوری دریایی و بومی‌سازی آن، تقویت زیرساخت‌های ICT، SCADA، حفاظت الکترونیک و شبکه‌های ارتباطی از عوامل مهم تولید پایدار بوده است. ضمن آنکه تحول اساسی کیفی و کمی در ناوگان حفاری و دریایی الگو گردیده است.
زیرکچیان زاده در این پیام، با بیان اینکه حراست مطمئن در سطح خلیج فارس در این مقطع حساس از ستون‌های امنیتی است، ادامه داده است: "فلات قاره، نماد تولید و نماد حاکمیت در خلیج فارس بوده و شاهکار ملی در حوزه میدان مبارک، بی بدیل بوده است."
 
رشد 4 برابری ذخایر گاز درجا/ ثبت اولین لرزه نگاری چهار بعدی در کشور
در خصوص بعد اکتشاف در عملکرد شرکت نفت فلات قاره ایران، در این پیام چنین آمده است: "در بعد اکتشاف، مطالعات مهندسی نفت و پژوهش و فناوری، افزایش نفت درجا از 53.455 میلیارد بشکه در سال 84 به 96.12 میلیارد بشکه در سال 91 و گاز درجا از 44.8 در سال 84 به 184.02 تریلیون فوت مکعب (TCF) در سال 91، تدوین برنامه دقیق تولید 800 هزار بشکه در روز (یک میلیون بشکه در روز از خلیج فارس) و تولید حداقل 11 میلیارد فوت مکعب گاز در روز و میعانات گازی به میزان 219 هزار بشکه در روز که بایستی در برنامه پنجم و ششم توسعه تحقق یابد.
انجام بزرگترین پروژه پژوهشی کشور BASING MODELING در کل خلیج فارس و دریای عمان با حدود 60 درصد پیشرفت، انجام لرزه‌نگاری سه بعدی 10 میدان به میزان 2 هزار و 400 کیلومتر مربع، برنامه‌ریزی لرزه‌نگاری چهاربعدی برای اولین بار در کشور، تعیین 17 حلقه چاه توصیفی، توسعه‌ای برای تعیین تکلیف مخازن و میادین جدید، مطالعه و تهیه MDP جدید برای تمامی میادین موجود و جدید توسط مشاوران داخلی و بین المللی، تشکیل شورای عالی هیدروکربنی با حضور متخصصین تراز اول کشور در مهندسی مخازن، زمین شناسی، مهندسی بهره برداری و... جهت نظارت عالی برای تهیه MDP میادین، نگاه ویژه به میادین مشترک، استفاده از تکنولوژی های جدید در استفاده از SURFACTANT ها در مخازن و... آینده شرکت را ارتقاء می‌دهد."
 
تبدیل مناطق عملیاتی به قطب های انرژی کشور/ حضور فعال در بعد منطقه ای و بین المللی
مدیرعامل سابق شرکت نفت فلات قاره ایران در خصوص طرح ها و قراردادهای این شرکت توضیح داده است: "در بعد طرحها، قراردادها، امور مالی و تعاملات منطقه‌ای، در چهارچوب سیاست‌ها و مجوزهای نفت، کارهای ارزشمندی صورت گرفته است. تحول اساسی در کمیت و نوع قراردادها، ‌در بعد کمی سالانه در سال های 80 تا 84 حدود 200 تا 400 میلیون دلار قرارداد منعقد گردید، در حالیکه در سال‌های 85 الی 91، تا 8.98 میلیارد دلار (فقط در سال 90 ) قرارداد منعقد و متوسط رشد حجمی بالای 10 برابری از افتخارات فلات قاره بوده و هست و الحمدا.. سال 92، سال راه‌اندازی پروژه‌ها در فلات قاره نام‌گذاری شده است. طرح ها پشتوانه تولید پایدار و ارتقاء سطح بهره‌وری و ایمنی تاسیسات موجود هستند. ارتباط تنگاتنگ مجریان با فرهنگ فلات قاره‌ای با عملیات عامل مهمی در اجرا و ملحوظ داشتن نقطه نظرات بهره‌برداران است.
زیرکچیان زاده به تعریف و ساماندهی قطب های ویژه در شرکت نفت فلات قاره ایران اشاره کرده و اظهار داشته است: قطب سوم پتروشیمی در لاوان برای تبدیل سه میلیارد فوت مکعب گاز در روز به محصولات پتروشیمی، مصوب معاونت پتروشیمی شد و قطب صادرات گاز در سیری و قطب تولید برق از گاز (GTW) تا 12 هزار مگاوات در قشم به وجود می آید.
به گفته وی، نداشتن مشعل (NO FLARING) در خلیج فارس در برنامه پنجم توسعه، توسعه و تولید از میادین مشترک فرزاد A و B، اسفندیار، آرش، فاز دوم سلمان گازی و... چهره فلات قاره را در پایان برنامه پنجم و ششم متحول می کند.
در بخش دیگری از پیام مدیرعامل سابق شرکت نفت فلات قاره ایران آمده است: "خط مقدم شدن شرکت نفت فلات قاره ایران در مباحث مربوط به طرح های توسعه، قراردادها و مباحث حقوقی، قراردادی و مالی در مدل های فاینانس (EPCF)، بیع متقابل و PSC و مباحث مرتبط به آن مثل قراردادهای فروش گاز (GSPA) مرهون همین سال هاست. حضور بسیار فعال منطقه‌ای و بین‌الملل شرکت نفت فلات قاره ایران در مذاکرات با کشورهای عمان، امارات و هند و دیگر کشورها و طرح پیشنهادات جدید مثل UNITIZATION (مشارکت به جای رقابت) با کشورهای همسایه خلیج فارس دارای میدان مشترک با ایران توسط این شرکت بوده است.
شرکت نفت فلات قاره ایران پیشتاز متنوع نمودن منابع مالی جهت طرح ها بغیر از منابع داخلی بوده و از آن بهره مند شده است. فلات قاره دومین شرکت توسعه‌ای نفت بوده و با برنامه های فوق، جایگاه خود را در سطح منطقه ارتقاء داده و افزایش 4 منطقه عملیاتی به 6 منطقه عملیاتی در همین راستا بوده است."
 
کارکنان اقماری در اولویت فلات قاره/ ثبت نخستین پروژه CDM در کشور
زیرکچیان زاده در این پیام اضافه کرده است: "در منابع انسانی و ساختار، ایجاد فضایی صمیمانه و دوستانه، حرفه‌ای و تخصصی با فرهنگ نفتی و به صورت کارگروهی با اولویت به خط مقدم تولید ( سکوها، دکل های حفاری و مناطق عملیاتی)، تحول در ساختارها در جهت تمرکززدایی و تقویت مناطق عملیاتی و تامین نیازمندی های تخصصی به ویژه مهندسی بهره‌ برداری، ارتقاء رتبه‌ها، تحول در بهداشت و درمان کارکنان و خانواده‌ها، افزایش نسبی مزایای کارکنان سکوها و مناطق عملیاتی، تحول در آموزش و ایجاد مرکز آموزش کیش، ایجاد روانشناسی صنعتی به صورت کاربردی و موثر، جذب نفرات جوان تحصیلکرده و حضور این عزیزان در سکوها و مناطق عملیاتی، تحول در سیستم ها و روش ها و بهبود شاخص‌های منابع انسانی، طراحی QPR و به همین دلایل انتخاب شدن جهت پیاده سازی ERP در سطح شرکت ملی نفت ایران، نگاه بهتر به بازنشستگان گرانقدر شرکت و معافیت فرزندان کارکنان که در هشت سال دفاع مقدس در سطح نفت در مناطق عملیاتی بوده از موارد کلی قابل ذکر است.
بدیهی است کاهش شدید بودجه جاری نسبت به تورم و محدودیت‌های شدید بالطبع کاهش سرویس‌ها و خدمات ضروری برای مناطق عملیاتی ما را شرمنده کارکنان و خانواده‌ها نموده است. ارتقاء سطح روابط عمومی با تقویت در مناطق عملیاتی، حضور جدی‌تر در بدنه کارکنان، سطح ملی و منطقه‌ای، افزایش انگیزش کارکنان و فضای مثبت ملی و منطقه‌ای را فراهم نمود.
در بعد HSE، نگاه ویژه و خاص به HSE و بهبود محسوس شاخص‌ها بالاخص در بعد ایمنی در مقایسه با شاخص‌های جهانی ستودنی است. برنامه ریزی برای تحقق نداشتن مشعل در برنامه پنجم توسعه، کاهش آلودگی پساب‌ها به زیر 10 الی 15 (P.P.M) با تکنولوژی CFU، اصلاح پسماندها، تدوین برنامه دقیق تبدیل جزیره سیری به جزیره سبز، اخذ اولین CDM(هوای پاک) کشور از سازمان ملل جهت NGL خارگ، اخذ ISO در رده های مختلف و تقویت سیستم های پایش و تحول اساسی در ناوگان خودروهای آتش نشانی و آمبولانس‌ها، موجب گردیده که علیرغم تمامی محدودیت‌ها، نداشتن حادثه خاص در طول هشت سال و ارتقاء جایگاه HSE را شاهد باشیم".
 
هدفگذاری برای تبدیل شرکت نفت فلات قاره به متولی نفت و گاز در خلیج فارس
همچنین در این پیام به بعد تکنولوژی در شرکت نفت فلات قاره پرداخته و اذعان شده است: "در بعد تکنولوژی، شرکت نفت فلات قاره ایران طلایه‌دار تکنولوژی در سطح صنعت نفت در ایران بوده و در تمامی تخصص‌ها و رشته‌ها، نوآوری و خلاقیت و افزایش بهره‌وری با استفاده از تکنولوژی‌ها، روش و سیستم‌های جدید و اصلاح شاخص‌ها جزء وظایف و فرهنگ سازمانی ما شده است. در بعد پشتیبانی و تدارکات و کالا و بازرسی فنی، حرکت موثر در خودکفایی، بومی‌سازی و تامین نیازمندی های کالا و تدارکات مناطق عملیاتی، حفاری و تکمیل چاه ها و همچنین ناوگان بزرگ هلی کوپتری، هواپیمایی و دریایی جهت سرویس دهی بهتر به همکاران مناطق عملیاتی و سکوها منجر به داشتن تولید پایدار گردیده است. استفاده از تکنولوژی ها و روش های جدید و قابل تحسین در بازرسی فنی در دریا ستودنی است.
با زیرساخت‌ها و برنامه‌ها و اقدامات فوق‌الذکر، چهره و جایگاه شرکت نفت فلات قاره ایران نسبت به گذشته متحول گردیده و در برنامه پنجم و ششم متفاوت خواهد شد. نقش و جایگاه این شرکت به عنوان اولین تولید کننده نفت، دومین تولید کننده گاز در دریا، با ایجاد قطب های جدید جهت خلق ارزش افزوده در پتروشیمی (لاوان)، تولید برق از گاز (GTW) در قشم و صادرات گاز در سیری، به متولی نفت و گاز در خلیج فارس و تعاملات منطقه ای ارتقاء خواهد یافت.
محمود زیرکچیان زاده در این پیام خطاب به کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران اعلام داشته است: "افتخار همکاری با شما بزرگواران در طول هشت سال (از 8/11/84 که توسط وزیر محترم وقت، جناب آقای وزیری هامانه منصوب شدم) با حضور در بزرگترین شرکت دریایی کشور که براساس اصول و روش‌ها و سیستم های بین‌المللی پایه‌گذاری و دارای بیش از نیم قرن تجربه بوده، موجب یافتن دوستان بسیار فعال، صمیمی و با تجارب و دانش های فراوان گردید. خداوند متعال را شاکرم.
در این دوران توانمندی‌ها و ایثارگری‌های شما بزرگواران (بهتر است بگویم با خانواده‌های محترم)، ویژگی های شرکت و فرصت ‌های بی‌نظیر در خلیج فارس، تحولات چشمگیری را در تولید، اکتشاف، سرمایه‌گذاری، توسعه، تکنولوژی و پژوهش، منابع انسانی و تشکیلات و بهره‌وری، HSE، ICT، تعاملات بین‌المللی و منطقه‌ای، سیستم های فنی، عملیاتی و پشتیبانی و تدارکات ایجاد نمود.
امیدوارم با وجود پتانسیل‌های خلیج فارس، توانمندی های شرکت و وجود شما عزیزان و ارتقاء سطح کارگروهی و حرفه‌ای، سازگاری با یکدیگر، خرد و تدبیر جمعی و افزایش سطح آستانه تحمل شنیدن و پذیرش نقطه نظرات یکدیگر، منابع حداکثری را به ملت ایران تقدیم نمائید.
اینجانب ضمن تشکر و قدردانی فراوان از شما عزیزان، به دلیل تمامی قصورها و تقصیرها خاضعانه از شما عذرخواهی می‌نمایم. از خانواده‌های محترم که رکن موفقیت‌های شرکت بوده، به دلیل محرومیت‌های ناشی از شرایط کاری بالاخص طرح اقماری، عذرخواهی می‌نمایم. از تمامی عزیزان طلب حلالیت نموده و تقاضای دعا دارم."         
گفته می شود بروز برخی اختلافات بین مدیرعامل سابق شرکت نفت فلات قاره ایران و وزیر نفت، منجر به برکناری وی شده است؛ این در حالیست که زیرکچیان زاده از حامیان بیژن زنگنه برای تصدی وزارت نفت به شمار می آمد.  گفتنی است پس از برکناری زیرکچیان زاده، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران طی حکمی محمدباقر سلیمانی؛ مدیر عملیات تولید شرکت نفت فلات قاره را با حفظ سمت، به سرپرستی این شرکت منصوب کرد.
 

منبع:شمانیوز




ارسال توسط almasshargh نظر بدهید
عناوین آخرین مطالب ارسالی
صفحات دیگر