به گزارش خبرگزاری مهر، سمانه عزیزی افزود: چای نوشیدنی دلچسبی است که در رنگهای سیاه، سبز و سفید یافت میشود.وی اظهار داشت: چای حاوی آنتیاکسیدانهایی به نام فلاونوئید است که موجب کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه ادامه داد: اگرچه میزان فلاونوئید چای سیاه به همان میزان چای سبز است، اما کاتچین موجود در چای سبز سبب افزایش خواص این نوشیدنی میشود.
عزیزی با بیان اینکه مصرف هر دو نوع چای سبز و سیاه در طول روز سودمند است، ابراز داشت: در تولید چای سبز برگها تحت عمل اکسیداسیون قرار نمیگیرد و مصرف آن خواص بیشتری دارد.
چای سیاه کافئین بیشتری دارد
کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی بیمارستان امام سجاد(ع)، در خصوص چای سیاه نیز گفت: چای سیاه آنتیاکسیدان کمتر و کافئین بیشتری نسبت به چای سبز دارد.
وی توصیه کرد: از آن جایی که مصرف همزمان چای با منابع غذایی حاوی آهن، از جذب آهن جلوگیری میکند، چای را نباید بلافاصله بعد از وعده های غذایی مصرف کرد.
عزیزی با اشاره به تحریک اسید معده در اثر مصرف چای، یادآور شد: مصرف این نوشیدنی در افراد مبتلا به زخم معده توصیه نمیشود و توصیه کلی برای استفاده از خواص سودمند چای، مصرف روزانه دو تا سه فنجان از این نوشیدنی است.
بهترین راهکار کاهش غم مادران پس از زایمان حمایت اطرافیان است
یک کارشناس سلامت روان در گچساران با اشاره به بروز حالتی از افسردگی خفیف در خانمها پس از زایمان، گفت: حمایت اطرافیان، به ویژه همسران بهترین راهکار حل این مشکل است.
فریدون پیرایش که در کارگاه آموزش افسردگی پس از زایمان در گچساران افزود: غم مادرانه نوعی افسردگی خفیف است که شروع آن از چند روز تا یک هفته پس از زایمان ادامه دارد، اما معمولا بیش از دو هفته طول نمیکشد.
وی در خصوص علائم احساس غم مادرانه، افزود: مادرانی که دچار این اختلال میشوند ممکن است زیاد گریه کنند، مضطرب به نظر برسند و یا حتی قادر به خوابیدن نباشند.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت گچساران بیان داشت: این ناراحتی تقریباً نیاز به درمان خاصی ندارد وحمایت های عاطفی، اجتماعی و خانوادگی مشکل مادر را برطرف میکند.
پیرایش تاکید کرد: درصورتی که بعد از دو هفته مشکل عاطفی مادر برطرف نشود، موضوع افسردگی پس از زایمان مطرح میشود.
گریه مکرر مشخصه بروز افسردگی پس از زایمان
این کارشناس سلامت روان با اشاره به علایم مشکل افسردگی پس از زایمان، گفت: گریههای مکرر، اندوه شدید، بیخوابی، احساس بیکفایتی و بیارزشی، احساس گناه، احساس ناامیدی، ترس از تنها بودن، ترس و نگرانی در مورد مسایل مربوط به بچه، تغییر اشتها و همچنین افکاری مانند صدمه زدن به خود یا به بچه، مهمترین مشخصههای شناخت مشکل افسردگی پس از زایمان است.
پیرایش سابقه قبلی افسردگی پس از زایمان یا سابقه افسردگی در دوران بارداری را در بروز مجدد این عارضه موثر دانست و تصریح کرد: سابقه قبلی افسردگی یا اختلالات دو قطبی، مشکلات زناشویی، عدم وجود حمایتهای اجتماعی و حوادث پراسترسی که اخیراً برای مادر اتفاق افتاده باشند نیز در بروز افسردگی پس از زایمان موثر هستند.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت گچساران با بیان اینکه برای درمان این بیماری راههای بسیاری وجود دارد، گفت: انتخاب روش درمانی وابسته به شدت بیماری و علایم آن بوده و د رکنار درمان دارویی، روشهای رواندرمانی نیز میتوانند نقش بسزایی در بهبود مادر داشته باشند.
کارگاه آموزشی افسردگی پس از زایمان، با حضور ماماهای مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان گچساران در سالن اجتماعات شبکه بهداشت این شهرستان برگزار شد.
حق مشارکت بیماران در تصمیمگیریهای تیم درمان
در کارگاه آموزش مهارتهای رفتاری وارتباطی که با حضور کارکنان بیمارستان شهید رجایی گچساران تشکیل شد، بر حقوق بیماران برای مشارکت در تصمیمگیریهای تیم درمانی تاکید شد.
مسئول آموزش خدمات پرستاری شبکه بهداشت و درمان گچساران در حاشیه برگزاری این کارگاه گفت: بیماران در مدت اقامت در بیمارستان حق دارند که با حرمت و صداقت با آنها رفتار شده و در هر جا که امکان داشته باشد بتوانند در تصمیم گیری در مورد درمانشان شریک شوند.
پریگل طاهری افزود: مشارکت بیماران و جامعه در امر سلامت، باعث افزایش رضایتمندی و کاهش اضطراب بیماران میشود.
وی در خصوص دیگر اصول مرتبط با مهارتهای ارتباطی و رفتاری رایج در مراکز درمانی، تصریح کرد: حفظ اسرار و حریم بیماران، اجتناب از وارد کردن اضطراب به بیمار و همراهان، ارزیابی نیازهای ارتباطی بیمار و توجه به بافت فرهنگی، از جمله مولفههای برقراری یک ارتباط سازنده میان کارکنان بیمارستان و بیماران است.
مسئول آموزش خدمات پرستاری شبکه بهداشت و درمان گچساران، اضافه کرد: توجه به شرایط مذهبی جامعه ایرانی و سبک زندگی در مناطق مختلف نیز نکاتی هستند که کارکنان مراکز درمانی در ارتباط با بیماران باید مورد توجه قرار دهند.
کارگاه آموزش مهارتهای رفتاری وارتباطی با حضور جمعی از کارکنان بیمارستان شهید رجایی گچساران تشکیل شد و شرکتکنندگان با محورهای اساسی برقراری ارتباط سازنده با بیماران، آشنایی یافتند.
شیوع سرماخوردگی، سینوزیت، آنفلوآنزا و عفونتهای ویروسی در فصل پاییز
پزشک بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت نسبت به شیوع بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی، سینوزیت و آنفلونزا در فصل پاییز به خانواده ها هشدار داد.
دکتر سید عبدالحسین موسویانزاده اظهار داشت: با فرا رسیدن فصل پاییز و شیوع برخی بیماریها لازم است افراد، والدین و دانشآموزان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی به نکات بهداشتی بیشتر توجه کنند.
وی بیان کرد: هرچند که بیمارشدن ربطی به روز، ماه و فصل خاصی ندارد، اما برخی بیماریها در فصولی از سال شیوع بیشتری دارند.
وی با اشاره به اهمیت مراقبت در برابر بیماریهای ویروسی گفت: به دلیل فضای عمومی مدارس و همچنین بی توجهی برخی دانشآموزان به نکات بهداشتی، بیماری های ویروسی اغلب در مدارس شیوع بیشتری پیدا می کند.
موسویانزاده ادامه داد: علائم بیماری های ویروسی به دو صورت تنفسی و گوارشی بروز میکند و گاهی اوقات سیستم تنفسی و گوارشی را باهم درگیر میکند.
پزشک بیمارستان امام خمینی (ره) دهدشت افزود: دلدرد، اسهال و استفراغ از علائم گوارشی و سرفه، تنگی نفس و تب و لرز از علائم تنفسی بیماری های ویروسی است.
وی تصریح کرد: بیماری های به شدت واگیردار است و با توجه به امکان انتقال آن از هوا، آب و غذا در مدارس بیشتر شیوع دارد.
پزشک شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه با بیان اینکه در اکثر موارد بیماری های ویروسی خطرناک نیستند، یادآور شد: معمولا" با استراحت کافی در منزل و خوردن غذاهای گرم مانند انواع سوپهای مقوی بیمار بهبود مییابد و در صورت شدت بیماری باید جدی گرفته شود.
منبع:باشگاه خبرنگاران