تصور اغلب مردم از مرگ با چیزی که در واقعیت وجود دارد تفاوت زیادی دارد. علت اش هم فیلم های سینمایی است که اغلب مُردن را با این سناریو نشان می دهند که فرد جملات آخرش را می گوید، نفس آخرش را می کشد و همه چیز تمام می شود.تصور اغلب مردم از مرگ با چیزی که در واقعیت وجود دارد تفاوت زیادی دارد. علت اش هم فیلم های سینمایی است که اغلب مُردن را با این سناریو نشان می دهند که فرد جملات آخرش را می گوید، نفس آخرش را می کشد و همه چیز تمام می شود.
حالا یک تحقیق جدید ماجرا را پیچیده تر هم می کند. چرا که نشان داده بعد از توقف کار قلب و ایست جریان خون، فعالیت مغز همچنان تا لحظاتی ادامه پیدا می کند و حتی شدیدتر هم می شود.آنها این تحقیق را روی نوعی موش آزمایشگاهی انجام داده اند و با تزریق کلرید پتاسیم به آنها سبب ایست قبلی شان شده اند. از نظر کلینیکی این رخداد به معنی مرگ است.
مغز این موش ها توسط سنسورهایی تحت نظر بوده و انتظار می رفت که بعد از ایست قلبی شاهد کاهش و توقف فعالیت مغزی باشیم. اما نشان داده شده که تا حدود 30 ثانیه بعد از ایست قبلی، فعالیت های ویژه ای در مغز رخ می دهد که نسبت به حالت عادی شدیدتر هم به حساب می آید و امواجی با فرکانس بالا که به آنها امواج گاما می گویند ثبت شده است. امواجی که در هوشیاری نقش دارند و این موضوع نشان می دهد که طی این زمان هوشیاری در این موش ها افزایش پیدا کرده است.
افرادی که تا یک قدمی مرگ رفته اند اما به زندگی باز گشته اند داستان های فوق العاده ای از آن لحظات تعریف می کنند و البته زمان نیز برای آنها بسیار طولانی تر از این چند ثانیه به نظر می آمده است. حالا بررسی این محققان هم نشان می دهد که بعد از مرگ، مغز همچنان فعالیت اش را تا لحظاتی ادامه می دهد و این فعالیت ها سوالات زیادی را به وجود آورده است. آنها می گویند که این می تواند یک اثبات علمی برای این تجربیات باشد.
فعلا نمی دانیم که در لحظات پس از مرگ چه چیزی را تجربه می کنیم و این فعالیت های مغزی نشانگر چه چیزی است. اما این سوالی مهمی است که سال های طولانی ذهن بشر را به خود مشغول کرده و شاید این بررسی، یک گام کوچک دیگر برای پیدا کردن پاسخ آن باشد.