توسعه قابلیتهای هوا و فضای ایران نگرانی مقامات غربی و رژیم صهیونیستی را برانگیخته است.
سیمرغ، ماهوارهبری است که برای قراردادن یک ماهواره 100 تا 150 کیلوگرمی در مدار 500 کیلومتری زمین به کار میرود.
ساخت موشک ماهواره بر سیمرغ بعد از پرتاب موفق "ماهوارهبر سفیر" در برنامه کاری سازمان صنایع هوافضا قرار گرفت.
ارتفاع این "ماهوارهبر" حدود 26 متر و قطری در حدود 2.5 متر است. وزن این موشک در لحظه استارت به حدود 100 تن خواهد رسید.
موتور ماهوارهبر سیمرغ
"موتور ماهوارهبر سیمرغ" از ترکیب چهار موتور اصلی 32 تن تشکیل شده است که با خوشهای شدن این چهار موتور، فشار ایجاد شده به میزان 128 تن افزایش مییابد.
در مرحله نخست این ماهوارهبر از موتور 128 تن به همراه یک موتور کنترلی 15 تن استفاده میشود که در مجموع فشار این مرحله ماهوارهبر به 143 تن خواهد رسید.
این موتور میتواند در ماهوارهبرهایی با قدرت زیادتر نیز در آینده مورد استفاده قرار گیرد و ماهوارههایی با وزن 700 کیلوگرم را در مدار 1000 کیلومتری زمین قرار دهد.
نگرانی اسراییل از پروژه ماهوارهبر "سیمرغ" ایران
این متخصص مسائل دفاعی و موشکی اسراییل که سالها بر روی توانمندیهای موشکی ایران تحقیق کرده، با ابراز نگرانی از توسعه قابلیتهای موشکی ایران اعتراف کرده که "توان بازدارندگی اصلی ایران در زرادخانه موشکی آن نهفته است و ایران سرمایهگذاریهای هنگفتی در این حوزه صورت داده است".
وی در گزارش سال گذشته خود که به همایشی درباره تهدیدات موشکی و راکتی علیه اسراییل ارائه داده، نوشته است: " رهبران ایران گفتهاند آمادهاند با تجاوزات دشمنان مقابله کنند و از این رو تهران 35 هدف دشمن شامل پایگاهها و مراکز نظامی در شعاع 2 هزار کیلومتری از مرزهای کشور را شناسایی کرده است. "
وی در گزارش خود نوشت: "راکتهای ایرانی، اکولایزر (برابرساز) هستند و با توان برتر نیروی هوایی اسرائیل، برابری میکنند... ایران به توان خود برای تولید انبوه موشکها میبالد و از این رو منطقی است که فرض کنیم این کشور سخت در تلاش است تا دستکم 100 موشک شهاب را تولید کند."
ماهواره بر سیمرغ 2
این ماهوارهبر، ماهوارههای بالای وزن 80 کیلوگرم را در مدار قرار میدهد و قادر است ماهوارههای "طلوع" ، "فجر" و "سپهر" را در مدار قرار دهد.
ماهواره "مصباح یک" نیز که مأموریت انتقال داده بین ایستگاههای زمینی را برعهده دارد، توسط ماهوارهبر "سیمرغ 2 " به فضا فرستاده خواهد شد.
این ماهواره دارای 63.5 کیلوگرم وزن بوده و در سال جاری پرتاب میشود.
مرکز تحقیقات مخابرات و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از جمله نهادهای فعال در انجام این پروژه فضایی بودند که با همکاری یک شرکت ایتالیایی به عنوان مشاور این پروژه انجام شد.
منبع:www.yjc.ir